Teken en schilder met lef én plezier!

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S2022
Docent: Julius Stibbe, Zwier Cornelissen
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 22 / blok
Startdata: 31-08-2022, 02-11-2022, 11-01-2023, 15-03-2023, 17-05-2023,

Hou je van tekenen en schilderen, van lekker groot werken op een ezel en van het op onderzoekende, speelse wijze ontdekken van je eigen handschrift? Wil je dat ‘eigene’ graag behouden en bekrachtigen maar ook naar een wat hoger niveau tillen? Wil je graag tijdens het werken voorbeelden aangereikt krijgen van andere (bekende) kunstenaars, hedendaags, modern of zo oud als Bonnard, Caravaggio of bijvoorbeeld de oude Grieken? Én vind je een afwisselend programma fijn waarin elke week een andere teken- of schildertechniek voorbij komt?

De cursus Teken en schilder met lef én plezier is dan écht iets voor jou!

Diverse materialen en technieken worden hier aangereikt: houtskool, potlood, pastel- en conté krijt, tekenen met inkt of bister, met rietpen en Japanse penseel, droge naald-prent maken (grafiek) én met acryl- en olieverf schilderen passeren de revue.

Maar allerbelangrijkst is: in deze cursus staat het met plezier werken en ontdekken van jouw eigen teken- en schilderkwaliteiten voorop!

Net als bij de basiscursus geldt in deze verdiepende cursus: Veel doen en goed (of nóg beter) leren kijken….! Door op grote vellen te werken, veel technieken te onderzoeken en tussendoor intensief elkaars werk te bespreken herken je steeds meer waar jouw kracht in schuilt. Door de veelzijdigheid van de cursus word je ook steeds opnieuw uitgedaagd.

Je krijgt afwisselend les van Mieke Marx (tekenen en grafiek), van Julius Stibbe óf een andere schilderdocent. De lessen zijn daardoor divers, afwisselend maar vullen elkaar wel aan. Bijvoorbeeld model tekenen: we nemen iets verrassends zoals een model met excentrieke kleding of een tweeling die als 2-eenheid lief tegen elkaar aanleunen. Of we schilderen met het eeuwenoude bister met Japanse penseel prachtige schimmels die op basten van bomen of op rotsen leven… Je tekent met houtskool een stilleven (met een sterke lamp erop) et voilà: een stilleven ‘Claire obscure’. Of een schilderij met een portret van jouzelf maar dan vanachter gezien, kijkend via de spiegel naar de kijker à la Gerhard Richter of Velazques. Als kers op de taart schilder je het lekkerste taartje ever in de stijl Wayne Thiebaud!