Teken en schilder met lef én plezier!

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S1923
Docent: Julius Stibbe, Zwier Cornelissen
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 22 / blok
Startdata: 06-09-2023, 08-11-2023, 17-01-2024, 20-03-2024, 22-05-2024,

Welkom bij deze schilder- en tekencursus waarin we je zullen uitdagen met opdrachten zoals het maken van een zelfportret in de stijl van hedendaagse kunstenaar Philip Akkerman; een tekening aan de hand van een voorgelezen verhaal of mythe, denk aan de geboorte van Venus van Botticelli; een schildering van jouw persoonlijke muze, zoals hoe kunstenaar Alice Neel dit deed; en als kers op de taart schilder je het lekkerste taartje ever in de stijl van Wayne Thiebaud!

In deze cursus gebruiken we lef en plezier om uit je comfortzone te stappen. Ons programma bestaat uit een balans tussen techniek en intuïtie. In de lessen laten we je kennismaken met een scala aan materialen en technieken, denk aan houtskool, inkt, acryl en olieverf. Bij elke techniek bieden wij een (visueel) kader als houvast waarbinnen je kunt werken. In plaats van technieken van andere kunstenaars te kopiëren, moedigen wij je aan om ze te absorberen en te transformeren naar jouw eigen creativiteit.

In deze cursus geldt vooral veel doen en goed (of nóg beter) leren kijken. Door verschillende technieken te onderzoeken en tussendoor elkaars werk te bestuderen herken je steeds meer waar jouw kracht in schuilt.

Je krijgt afwisselend les van twee jonge kunstenaars met allebei een andere invalshoek en manier van lesgeven. Maar het allerbelangrijkste is: in deze cursus staat werken met plezier voorop!

Cursusopbouw

De lessen in deze cursus worden afwisselend gegeven door Julius Stibbe en Zwier Cornelissen.