Teken en schilder met lef én plezier!

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S1923
Docent: Julius Stibbe, Mieke Marx
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 22 / blok
Startdata: 06-09-2023, 08-11-2023, 17-01-2024, 20-03-2024, 22-05-2024,

Hou je van tekenen en schilderen, van groot werken op een ezel en van het op een onderzoekende, speelse wijze ontdekken van je eigen handschrift? Wil je je eigen handschrift behouden en bekrachtigen maar ook naar een wat hoger niveau tillen of verdiepen? Ben je nieuwsgierig naar het werk van andere (bekende) kunstenaars, hedendaags, modern of zo oud als Bonnard en Botticelli en hun manier van aanpak? Én vind je een afwisselend programma fijn waarin elke week een andere teken- of schildertechniek voorbij komt?

De cursus Teken en schilder met lef én plezier is dan écht iets voor jou!

Diverse materialen en technieken komen aan bod: houtskool, potlood, pastel- en conté krijt, tekenen met inkt, met rietpen en Japanse penseel én acryl- en olieverf schilderen passeren de revue.

Maar allerbelangrijkst is: in deze cursus staat het met plezier werken en ontdekken van jouw eigen teken- en schilderkwaliteiten voorop!

Net als bij de basiscursus geldt in deze verdiepende cursus: Veel doen en goed (of nóg beter) leren kijken….! Door veel technieken te onderzoeken en tussendoor intensief elkaars werk te bespreken herken je steeds meer waar jouw kracht in schuilt. Door de veelzijdigheid van de cursus word je ook steeds opnieuw uitgedaagd.

Je krijgt afwisselend les van Zwier Cornelissen of van Julius Stibbe. De lessen zijn daardoor divers, afwisselend maar vullen elkaar wel aan.

Denk aan het maken van een zelfportret in de stijl van Phillip Akkerman. Of een schilderij met iemand vanachter gezien, kijkend via de spiegel naar de kijker à la Gerhard Richter of Velazques. Als kers op de taart schilder je het lekkerste taartje ever in de stijl van Wayne Thiebaud!

Cursusopbouw

De lessen in deze cursus worden gegeven door Julius Stibbe en Zwier Cornelissen.