Tekenen en schilderen op stevig formaat (100 x 70 cm)

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf MAANDAG  04-09-2023

Cursuscode: S0423
Docent: Babet Wentink
Aantal lessen: 8
Lesdag: maandag
Tijd:19:30 - 22:30
Prijs: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 22 / blok
Periode: 04-09-2023 t/m 15-07-2024
Inschrijven kan niet meer.

In deze cursus werken we op stevig formaat en experimenteer je met acrylverf en diverse andere materialen. Leer meer te durven en verken je grenzen. Een fantastische cursus om het terrein en de expressie in je werk te ontdekken of verder te verdiepen. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen op stevig formaat?

Belangrijke begrippen die aan bod komen zijn compositie, spanning in lijn en vorm, toon, contrast en kleurgebruik. Bewustwording, beter leren kijken en meer zien. Door de uiteenlopende opdrachten word je net even op een ander been gezet.

Laat je eens inspireren door het werk van verschillende kunstenaars en vertaal dat in een eigen interpretatie. Soms werk je aan de hand van een thema. Je wordt individueel begeleid, het werk wordt met elkaar besproken.

Is de cursus Tekenen en schilderen op stevig formaat wat voor jou?

De niveaus lopen door elkaar. Ben je starter, herstarter, vervolger of gevorderd: je bent welkom!

Wat heb je nodig voor de cursus Tekenen en schilderen op stevig formaat?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en schildersgereedschap.

Cursusopbouw

De cursus Tekenen en schilderen op stevig formaat bestaat uit vier blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.