Zomerweek: De kunst van keramische reproductie

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  19-08-2024

Cursuscode: Z1423V
Docent: Barbara dos Santos
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 365,00 incl. BTW
Periode: 19-08-2024 t/m 23-08-2024

Keramische reproducties: Ontdek je eigen creativiteit met geitklei

Droom je ervan om je eigen unieke keramische stukken te ontwerpen? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe ambachten met verschillende materialen zoals gietklei, pigmenten en gipsmallen? Of vind je het heerlijk om met je eigen handen prachtige kommen of schalen te vormen? Als dit klinkt als iets wat je wilt ervaren, dan is deze op maat gemaakte zomerweek perfect voor jou!

Stap binnen in de boeiende wereld van keramiek en ontdek keramische reproducties met behulp van gipsmallen en gietklei. Tijdens deze cursus krijg je de kans om je eigen ontwerpen tot leven te brengen door bestaande objecten te transformeren en ze te vormen tot iets compleet nieuws. Je begint met het verkennen van vormen en het maken van een unieke eendelige gipsmal. Vervolgens gaan we leren hoe je klei giet in een al bestaande mal en voeg je indien gewenst een gemarmerd effect toe. Daarna combineer je verschillende vormen tot één geheel. Na het bakken heb je de mogelijkheid om je werk te glazuren op een terugkomdag.

Wat kun je verwachten van de Zomerweek: Keramische reproducties?

Tijdens deze cursus zul je: 

  • Een grondige verkenning doen van verschillende soorten mallen
  • Vaardigheden ontwikkelen in het maken van gipsmallen en het beheersen van het gietproces
  • Experimenteren met decoratie en pigmenten, en werken met engobe, majolica en glazuur

We zullen ons richten op onderwerpen zoals:

  • De voordelen en toepassingen van keramische mallen
  • Vormstudies: Identificatie van onderbroken lijnen en sleutels

Wat moet je meenemen naar de Zomerweek: Keramische reproducties?

Breng een object mee naar de les van maximaal 10 cm hoog. Kies een eenvoudig object met een glad, hard oppervlak dat gemakkelijk uit de mal kan worden verwijderd. denk aan objecten van glas of plastic. Als je iets meebrengt dat niet geschikt is voor eenmalige mal vorming, zal ik uitleggen waarom en je helpen bij het kiezen van een geschikte vorm om te maken.

Vergeet niet om in je eerste les een potlood en een notitieboekje mee te nemen, zodat je al je inspiratie en nieuwe inzichten kunt vastleggen.

Let op: Het is niet mogelijk om je eigen gemaakte mal tijdens deze cursus te gebruiken, want deze moet minimaal 1 week drogen.

Wat heb je nodig voor de Zomerweek: Keramische reproducties?

Enthousiasme en nieuwsgierigheid om nieuwe technieken en materialen te verkennen. Enige ervaring met klei is een pluspunt, maar geen vereiste. Laat je creativiteit de vrije loop en beleef een geweldige tijd in deze cursus!

Prijzen zijn inclusief vegetarische lunch, materialen en modellen.