Beeldhouwen in steen (wo)

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode: B0422
Docent: Willem Harbers
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 7,50 / blok
Startdata: 31-08-2022, 02-11-2022, 11-01-2023, 15-03-2023, 17-05-2023,

Het blijft iets wonderlijks: hoe meer steen je weghakt, hoe meer vorm er tevoorschijn komt. Maar steen geeft zich niet zomaar gewonnen en ook de vormen die je zoekt geven zich niet zonder slag of stoot prijs. Misschien maakt dat het zo aantrekkelijk om in natuursteen te werken.

Please note: This class is taught in Dutch, but the instructor will translate into English if it’s requested

Wat leer je in de cursus beeldhouwen in steen?

Of je nu een beginner bent of een al wat meer ervaren beeldhouwer, de eerste hakjes zijn het begin van een spannende en interessante uitdaging. En de beloning is er een van gewicht! In het begin wordt er gewerkt naar aanleiding van een kleischets.

Is de cursus beeldhouwen in steen iets voor jou?

De cursus beeldhouwen is geschikt voor beginners en gevorderden beeldhouwers. Je krijgt individuele begeleiding tijdens deze cursus maar werkt in een groep.

Wat heb je nodig voor de cursus beeldhouwen in steen?

Het Beeldhouwlokaal is een prettige lichte ruimte waar goed kunt werken. We vragen voor deze cursus een bijdrage voor de stenen en het gebruik van de materialen en gereedschappen. Al het materiaal, de stenen en het gereedschap zijn aanwezig bij MK24. Je kunt je werkstuk bij MK24 laten staan zodat je elke week gemakkelijk verder kunt gaan waar je gebleven bent.

Cursusopbouw

De cursus Beeldhouwen in steen bestaat uit 5 blokken van 8 lessen. Een les duurt 3 uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.