Model en expressie

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 13:30 - 16:30

Cursuscode: S3624
Docent: Margerite Luitwieler
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 42 / blok
Startdata: 06-09-2024, 08-11-2024, 17-01-2025, 21-03-2025, 30-05-2025,

Cursus Model en expressie; de menselijke figuur als drager van de expressie. Deze cursus modeltekenen biedt een bijzondere dialoog tussen model en tekenaar met als onderwerp: de expressie van lichaamstaal. Tempo, formaat, muziek en spannende poses helpen de tekenaar om vanuit het eigen gevoel te werken.

Please note: This class is taught in Dutch, but the instructor will translate into English if it’s requested.

Wat leer je tijdens de cursus Model en expressie?

Tijdens de lessen staat de onbevangenheid van het scheppend proces centraal. Er wordt gewerkt aan een eigen stijl en geoefend met verschillende tekenmaterialen en technieken. Er wordt toegewerkt naar een directe losse manier van verbeelden. Je gebruikt ‘directe’ materialen als houtskool, inkten, aquarel- en acrylverf op papier.

Is de cursus Model en expressie wat voor jou?

Voor de cursus Model en expressie is geen ervaring vereist. Zowel voor beginners als gevorderden zijn deze lessen bijzonder en inspirerend!

Wat heb je voor de cursus Model en expressie nodig?

In deze cursus werk je aan een schildersezel. Ezels, verf en schildersgereedschap zijn aanwezig in het teken- en schilderlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het model en het gebruik van verf en gereedschap.

Cursusopbouw

De cursus Model en expressie bestaat uit vijf blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. Elk blok is afzonderlijk te volgen maar samen ook als jaarcursus.

The human figure as the bearer of expression. This course offers a special dialogue between model and drawer with as the subject: the expression of body language. During the lessons the impartiality of the creative process is central. You will work towards your own style and practice with different drawing materials and techniques.

Tempo, format, music, and exciting poses help the students to work from their own feelings.

Please note: This class is taught in Dutch, but the instructor will translate into English if it’s requested.