Schetsen en tekenen voor alle niveaus

Meer informatie over de optie: DINSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S1524
Docent: Sandra Kruisbrink
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 20 / blok
Startdata: 03-09-2024, 05-11-2024, 14-01-2025, 18-03-2025, 20-05-2025,

De cursus Schetsen en tekenen geeft je (weer) plezier om te gaan tekenen. Voor alle niveaus zijn er schetsoefeningen en kijkoefeningen zodat je met een potlood in de hand leert volgen wat je ogen zien. Leren kijken en kiezen staan centraal. Van heel precies tot snelle impressies.

Wat leer je in de cursus Schetsen en tekenen?

De belangrijke aandachtspunten als compositie, licht/donker en perspectief passeren de revue. Veel verschillende tekenmaterialen als potlood, houtskool en inkt maken deze tekenavonden tot een verrassend avontuur. Er is ruimte voor individuele begeleiding en aan het eind van iedere les volgt een nabespreking. Voor wie wil is er, na elke les, een huiswerkopdracht in je eigen schetsboek.

Is de cursus Schetsen en tekenen wat voor jou?

De cursus Schetsen en tekenen is interessant voor alle niveaus. Het is een goed idee om je teken- en schildercarrière te starten met één of meerdere tekencursussen.

Wat heb je voor de cursus Schetsen en tekenen nodig?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. Alle materialen zijn aanwezig. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en gereedschap. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.
Voor een tekenaar is het goed om zo vaak mogelijk op stap te gaan met een schetsboek. Tijdens de eerste les biedt Ina Brekelmans A5 schetsboeken te koop aan (5 euro per stuk).

Cursusopbouw

Deze cursus bestaat uit vijf blokken van acht lessen, een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen maar ook samen als jaarcursus. Door het werken op verschillende niveaus kun je ook een tweede jaar mee doen.