Workshopweekend: Installatiekunst in Situ

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  18-02-2023

Cursuscode: W1022V
Docent: Joseph Jessen
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 25 / blok
Periode: 18-02-2023 t/m 19-02-2023
Inschrijven kan niet meer.

Onder leiding van beeldend kunstenaar Joseph Jessen ga je een weekend lang aan de slag met het creëren van je eigen ruimtelijke installatie. In de meeste gevallen wordt een installatie in een bestaande ruimte gemaakt. Om het werk voor deze workshop behapbaar te maken werk je dit weekend in verkleinde vorm, om deze toch een ruimtelijke gevoel te geven zullen de wanden waarop gewerkt kan worden ongeveer 1m20 bij 0,80 worden. Nog behoorlijk groot dus!

Hoe je de ruimte invult en tot een ruimtelijk kunstwerk omtovert staat je geheel vrij. Heb je bijvoorbeeld altijd al met bepaalde materialen willen werken (zoals (afval-) hout, blikjes, ijzer, ballonnen, kaarten of met licht….)? Verzamel het en neem het mee naar de workshop.
Er zullen ook diverse materialen bij MK24 voorhanden.

Een ruimte binnen de ruimte creëren kan natuurlijk ook. In wezen is van alles mogelijk en kun je je volledig laten leiden door je fantasie en zul je met behulp van docent Joseph Jessen tot een unieke installatie komen.
Deze ga je vervolgens fotograferen. Een zwart-wit A3 print hiervan kun je bewerken tot het tastbare resultaat (om mee naar huis te nemen) van een bijzonder weekend!