Zomerweek: Tekensafari

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  12-08-2024

Cursuscode: Z0323V
Docent: Ina Brekelmans
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 365,00 incl. BTW
Periode: 12-08-2024 t/m 16-08-2024
Inschrijven kan niet meer.

‘Amsterdam wat ben je groen’

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking op-locatie–tekenen maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Ga je mee op pad met een rugzak vol tekenmaterialen, eigen koffie/thee, en een krukje? Tekenen en op reis gaan in en om Amsterdam. De Tekensafari is vooral gericht op de natuur in de stad. Je leert verscholen natuurplekken kennen door de ogen van de tekenaar, jijzelf dus. Een park, een Heemtuin, de Amstel en de grachten. We maken ook een dag een uitstapje buiten Amsterdam.

Bijna alle locaties zijn goed per OV en fiets te bereiken en we regelen vanuit MK24 een lunch.

Voor die speciale plekken krijg je schets- en tekenopdrachten met diverse tekenmaterialen die juist voor die plek geschikt zijn. Met aquarelpotlood en waterpenseel. Fineliners en tekenen op eerder beschilderde vellen papier. Geconcentreerd kijken en registreren wat je ziet. Keuzes maken in de vorm van uitsnedes. Verhoudingen zien, tussenvormen en perspectief. Je leert ook een schets af te maken tot een tekening.

Je krijgt tijdens deze week tips over handige materialen die geschikt zijn voor de Tekensafari.

En ruim van te voren een materialenlijst met naast de tekenspullen, een klein visserskrukje, een zonneklep en een fles water.

We kijken ter inspiratie naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: oude en nieuwe meesters zoals  Rembrandt, Mondriaan, David Hockney en Janneke Tangelder.

Prijs is inclusief vegetarische lunch, materialen en modellen