Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Handbouwen – Groot werken in klei

Deze zomerweek biedt boetseerders en keramisten met ervaring de kans om zich technisch verder te ontwikkelen in het groot handbouwen. Beginners zijn ook welkom. Er is de ruimte om lekker van start te gaan en het handbouwen te ontwikkelen, of dit nou groot of klein werk is. Er is altijd ruimte voor een cursist om te doen wat op dat moment roept.

Klei in vorm brengen en spelenderwijs een techniek in de vingers krijgen staat deze week centraal.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Tekenen van bewegend (en stilstaand) model

Een onderzoek naar de expressiemogelijkheden van het menselijke lichaam (het vangen van een beweging in een paar lijnen) en de tijd nemen om erin te duiken, het rustig observeren en alles uittekenen: volume, verhoudingen, perspectivische verkortingen en karaktereigenschappen.

Met een dansend model blijf je gefocust maar tegelijkertijd ga je mee in het ritme, in de beweging, met de vorm van het model. Je zoekt intuïtief naar de juiste expressie en de essentie van een pose, zonder tijd om na te denken ’hoe het moet’. Af en toe staat het model even langer stil (vogue walk), het leert ons om snel een pose te vangen en te begrijpen.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Parkscenes

In deze vijfdaagse zomerweek gaan we met onze potloden en ander tekenmateriaal in de aanslag op ontdekking in het Oosterpark.
Wij zullen daar de eerste dag zoveel mogelijk schetsen maken van wat we in het park aantreffen: Mensen die een drankje drinken, met hun ogen dicht in de zon liggen, kinderen die een balletje aan het trappen zijn of een boom met prachtige schaduwen. Tussendoor picknicken we, als het weer het toelaat, met een heerlijke lunch. 


Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Draai je eigen theeservies

Ben jij als (ietwat) ervaren draaier wel klaar met cilinders en kommetjes? Kom dan je eigen theeservies draaien!

In deze zomerweek werken we samen aan je eigen thee-/koffiepot, vier soortgelijke grote en kleine kopjes, suikerpotje met deksel en een melkkannetje.

Alle aparte draaitechnieken voor het maken van een cilindervorm, schenktuit en deksel komen aan bod, evenals het monteren van de verschillende onderdelen. Deelnemers aan de cursus hebben al wat draai-ervaring en zijn zelfstandig in staat om klei te centreren en een cilindervorm te draaien.

Locatie:

MK Sluisbuurt, broedplaats Baggerbeest, Rudi van Dantzigstraat 9.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: portretschilderen van figuratief tot abstract

Het portret is voor veel kunstenaars een fascinerend onderwerp om te schilderen. Afgezien van een persoon ‘netjes naschilderen’ is het de kunst om iemands karakter, uitdrukking en uitstraling te vangen. Dit kan op vele manieren, zoals realistisch, abstract, figuratief, expressionistisch, kubistisch, impressionistisch, kleurrijk of in zwart wit. Eigenlijk evenveel mogelijkheden als er kunstenaars zijn. 

In deze zomerworkshop ga je onderzoeken op welke manier jíj een portret wilt verbeelden. Los van de werkelijkheid of juist zo realistisch mogelijk? Waar ligt de grens tussen nog herkenbaar en (deels) onherkenbaar? Kun je ook verschillende stijlen combineren? Welke invloed heeft kleur? Wat is expressief?

Meer… »