Lesdag:
ma t/m vr

Urban Sketching

Urban Sketching is een wereldwijde beweging, en in wat bekend staan als ‘schetscrawls’ ontmoeten kunstenaars elkaar in verschillende omgevingen om samen tekeningen te maken.

Deze cursus, gemaakt voor zowel nieuwsgierige beginners als ervaren kunstenaars, is gemodelleerd naar de schetscrawl, en Amsterdam – met zijn uniek huizen en gebouwen, smalle straatjes, grachten en bruggen, water en boten, trams, fietsen, vogels, drukke markten, weelderig groen en veel mensen – vormt een ideale levende studio.
Meer… »

Lesdag:
ma t/m vr

The Fiction Painter

Jón B.K. Ransu’s cursus vereist een beetje huiswerk voorafgaand aan de start, en elke deelnemer zal daarvoor een set instructies toegestuurd krijgen.

Gedurende de vijf dagen van deze workshop, die onderzoek, creatief schrijven en schilderen combineert, bedenken studenten een fictieve schilder uit elke periode in de geschiedenis en schrijven ze een korte biografie met niet alleen praktische informatie over de schilder, maar ook zijn of haar persoonlijke geschiedenis, hoe interessanter hoe beter.
Meer… »

Lesdag:
ma t/m vr

Ceramics with Clay and Sand

Technieken voor beeldhouwen met zand

Keramische objecten vormen met behulp van zand is het onderwerp van deze cursus. Keramische werken, zoals sculpturen en reliëfs, die alleen met klei niet mogelijk zouden zijn, zijn wel mogelijk als je zand met klei combineert. Er zijn vormen die alleen gemaakt kunnen worden met zand, en die dan met een exacte nauwkeurigheid van vorm uit de oven komen.
Meer… »

Lesdag:
ma t/m vr

Exploring Sculpture

Deze cursus is afgestemd op wat elke deelnemer zou willen maken, waarbij de leraar alles biedt wat nodig is om de individuele projecten van elke student te faciliteren.

Beginnend met zijn ideeënsessies, stelt hij relevante vragen als: wat is beeldhouwkunst, welke betekenis heeft het nu, en waar gaat beeldhouwkunst als medium heen? Richter moedigt studenten aan om na te denken over hoe het visuele zich verhoudt tot taal en wiskunde als onderdeel van het maakproces. Nadenken over beeldhouwen en beeldhouwkunst is voor hem even belangrijk als het beeldhouwen zelf.
Meer… »

Lesdag:
ma t/m vr

Sculpting in Marble

Deze cursus staat open voor zowel beginners als ervaren beeldhouwers en begint met een algemene inleiding tot de methoden en materialen die worden gebruikt in het werken met marmer. In de lessen komen zowel de theorie als de praktijk van het beeldhouwen in verschillende stijlen aan bod.

In de eerste sessie kiest elke student een stuk marmer dat het beste past bij zijn of haar idee en vervolgens wordt er tijdens de sessies aandacht besteed aan de aard van marmer en aan essentiële beeldhouwtechnieken. Er zal specifieke instructie worden gegeven over het gebruik van iemands lichaam als hulpmiddel bij het beeldhouwen, over abstracte schoonheid, en over anatomie, lichaamsstructuur, en gezichtsontwikkeling.
Meer… »

Lesdag:
ma t/m vr

Experimental Photo and Video

Een nieuwe aanpak voor het maken van afbeeldingen – het vernietigen en genereren van afbeeldingen, het verliezen en herwinnen van kleuren, het creëren van dromerige wezens – deze cursus vereist geen dure apparaten, maar studenten worden gevraagd om hun favoriete camera en een gewone laptop mee te nemen naar de les. Gratis, open-source programma’s voor Windows, Linux en Mac worden gebruikt voor zowel fotografie als videografie.
Meer… »