Cursus: Monoprint

Meer informatie over de optie: DINSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S3823
Docent: Sandra Kruisbrink
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 35 / blok
Startdata: 05-09-2023, 07-11-2023, 16-01-2024, 19-03-2024, 21-05-2024,
Inschrijven kan niet meer.

In deze cursus maak je kennis met de verschillende mogelijkheden die de monoprint techniek te bieden heeft. Een monoprint, de naam zegt het al, is een druktechniek waarbij je niet een oplage drukt maar een eenmalige afdruk maakt. Na het drukken is het beeld van de plaat verdwenen en op je papier overgezet. Het is dus altijd een unieke print.

Je hebt nooit helemaal in de hand hoe het eindresultaat zal worden, maar dat maakt het juist zo leuk. Iedere print is weer een verrassing!

Tekenervaring is niet perse noodzakelijk. Iedereen van elk niveau / ervaring kan er mee aan de slag. Mislukken bestaat niet!

Het is mogelijk om spontaan een tekening te maken, te werken met een bestaande afbeelding, of om gebruik te maken van sjablonen. Zo’n sjabloon kan bijvoorbeeld ook een mooi blad uit de natuur of een dun stukje stof zijn. Je kunt daarbij rechtstreeks werken op een plaat  die vervolgens afgedrukt wordt, je kunt een Eenvoudige lijntekening op een met inkt ingerolde glasplaat maken. Maar ook kan er met rollers en sjablonen gewerkt worden. Je kunt in lagen werken, je kunt botanisch materiaal gebruiken.

Kortom een veelzijdige druktechniek waar je enorm veel kanten mee uit kan.

Je krijgt dan ook uitgebreid de mogelijkheid te experimenteren en de verschillende methodes door elkaar te gebruiken.