Over MKXtra

MKXtra 1, MKXtra 2, MKXtra 3 
grondig, spannend en zelfstandig

In september start weer de opleiding beeldende kunst MKXtra, waarin je in stappen de overgang kunt maken naar een zelfstandige werkwijze op (semi-)professioneel niveau. Een samenhangend 3-jarig traject van begeleiding bij beeldend werken, praten en denken.

Opgebouwd uit een doorlopend programma kunnen MKXtra 1, 2, 3 (en 4) ook als afzonderlijke jaren gevolgd worden.
Elk jaar MKXtra is geschikt als voorbereiding voor aanmelding bij een kunstacademie en wordt bekroond met een certificaat.
De docenten van MKXtra, Elaine Vis, Yarre Stooker en Wilma Caris zijn zelf actief als beeldend kunstenaar werkzaam. De lessen MKXtra 1, 2, 3, de naam zeg het al, vragen meer energie, tijd en motivatie dan een gebruikelijke cursus en bovendien een open en avontuurlijke instelling en wat doorzettingsvermogen.
Doel is in drie jaar inzicht en ervaring in jouw kunst zowel praktisch als inhoudelijk breed en grondig te ontwikkelen en (de bronnen van) je creativiteit te onderzoeken en uit te bouwen. Daarnaast wordt gekeken naar de ontwikkelingen van de hedendaagse kunst en de betekenis die die voor jouw werk kan hebben. Bovendien is er aandacht voor je positie binnen de (amateur)kunst met het waar en hoe je die kunt versterken door presentaties en netwerken.

Bij aanmelding bij het eerste jaar wordt u om een schriftelijke motivatiebrief gevraagd (stuur naar wilmacaris@hotmail.com). Afhankelijk van de ervaring is zij-instromen in een later jaar mogelijk na een ‘toelatingsgesprek’.
Bij toelating wordt vooral gekeken naar de ontwikkelingen in het werk en aansluiting van de wensen van de kandidaat met de opzet van Xtra. Het startniveau is minder bepalend.

Verdere informatie en contact
MKXtra coördinator: Wilma Caris: wilmacaris@hotmail.com of tel: 06-290 238 24

De betaling gaat (indien gewenst in termijnen) per jaar.