Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Beeldhouwen

Of je nu met hout of steen werkt: je voegt er iets aan toe of hakt er iets af en het staat als een huis. Iedere steen en elk stuk hout heeft een eigen karakter en vereist een andere aanpak. Pas als je zelf met hout of steen hebt gewerkt, merk je hoe lastig dat is, maar ook hoeveel voldoening het kan geven! In de ruimtelijke disciplines hebben we geen niveaus aangegeven. Ervaren en niet ervaren deelnemers staan of zitten door elkaar heen. Het kan natuurlijk interessant zijn bij het blijven volgen van een bepaalde cursus eens te wisselen van docent of vakgebied.

On 07, feb 2019 | In | Door

Model- en portretboetseren naar levend model

De studie van model en portret is dé manier om goed te leren kijken en te leren boetseren, en is daarom geschikt voor beginners en voor gevorderden.

In de lessen wordt aandacht gegeven aan het kijken, aan anatomie en hoe volumes en maten zich tot elkaar verhouden. Observerend en werkend ontdek je en ontwikkel je je eigen vormentaal en handschrift. We werken met verschillende soorten klei en de werkstukken kunnen gebakken worden.

Meer… >

op maandag, dinsdag, vrijdag

On 24, mei 2016 | In | Door

Beeldhouwen in steen (ma, di, vrij)

2016-mk-zomerHet blijft iets wonderlijks: hoe meer steen je weghakt, hoe meer vorm er tevoorschijn komt. Maar steen geeft zich niet zomaar gewonnen en ook de vormen die je zoekt geven zich niet zonder slag of stoot prijs. Misschien maakt dat het zo aantrekkelijk om in natuursteen te werken.

Of je nu een beginner bent of een al wat meer ervaren beeldhouwer, het oppakken van beitel en klopper zijn het begin van een spannende en interessante uitdaging om in natuursteen te werken.
Meer… >

On 24, mei 2016 | In | Door

Beeldhouwen in Steen (wo)

Het blijft iets wonderlijks: hoe meer steen je weghakt, hoe meer vorm er tevoorschijn komt. Maar steen geeft zich niet zomaar gewonnen en ook de vormen die je zoekt geven zich niet zonder slag of stoot prijs. Misschien maakt dat het zo aantrekkelijk om in natuursteen te werken.
Meer… >

On 14, jul 2015 | In | Door

Vrije werkplaats: tekenen, schilderen, grafiek, beeldhouwen en open doka

Iedere cursist van een teken- en schilder-, beeldhouw- of ets/lithocursus van MK24, met voldoende ervaring en technisch niveau om zelfstandig te werken, is welkom bij deze vrije werkplaats. We kunnen helaas geen zeefdrukkers faciliteren, maar er is wel een Open doka.

Meer… >